Naše poslední úspěchy

24.05.2013 08:15

Dobrý den všem příznivcům Něvských Maškarád a koček vůbec.

   V poslední době jsme se s naší Iolou zůčastnili několika mezinárodních výstav. První byla MVK v Karlových Varech, kde jsme získali první certifikát CACIB a úspěšně jsme tak zahájili cestu k tituli INTERŠAMPIONA.

    Další výstavou pak byla potřebná zahraniční výstava, a to na Slovensku  v Žilině. Na této výstavě se nám tolik nedařilo. Sice Iola dostala ocecnění Ex1, nicméně certifikát CACIB nám posuzovatelka nedala. Myslíme si, že v tomto případě šlo spíše o nějaký rozmar posuzovatelky z Francie, která certifikáty často neuděluje , jak jsme se později dozvěděli od jiných chovatelů. Co se dá dělat, i takový je život chovatele, na špatné je potřeba zapomenout a jít dál.

   Poslední výstavou byla MVK v Praze v hotelu Olympik, kterou pořádala naše mateřská organizace Star Cat. Této výstavě předcházela náročná příprava, jelikož šlo o tématickou výstavu se zaměřením na Gotic, čarodějnictví, upírství ... Bylo tedy potřeba připravit výzdobu klece a také kostým pro vystavovatelku. Myslím, že tato výstava byla v celku úspěšná. Odnesli jsme si certifikát CACIB. Úspěch sklidila i výzdoba klece a kostým vystavovatelky, takže jsme spokojeni.

   V dohledné době nás žádná další výstava nečeká. Jednak dochází k přelínání srsti na letní a tak exteriér značně pokulhává.Také se  pomalu  připravujeme na první koťátka v naší chovatelské stanici. Probíhá výběr vhodného ženicha pro naší Iolu, příprava "porodnice" a další činosti spojené s touto radostnou událostí. Předpokládaný termýn krytí je v průběhu měsíce července 2013. O dalším budemem informovat na těchto stránkách a nově v dohledné době i na Facebooku, který se momentálně připravuje.